nesset-einarengdal

Aktuelt – et giftfritt Molde

Organisasjonen «GIFTFRITT MOLDE» har som formål å stoppe planene for etablering av deponi for farlig uorganisk avfall på Raudsand. I tillegg er det planer om ytterligere utvidelser av dagens drift, det såkalte deponi 2, som også må stanses. Organisasjonen vil samtidig ha fokus på opprydding etter tidligere drift.Gruveveteran: Frykter eksplosjon på Raudsand

Gruveveteran: Frykter eksplosjon på Raudsand

  • 14.01.2018 10:11:00
– Ordføreren sier at folk kan sove trygt. Han, som bor i Eidsvåg, kan gjøre det. Hadde jeg bodd på Raudsand, ville jeg vært svært bekymret. Det sier gruveveteran Nils Toven. Han er overbevist om at det er dumpet risikoavfall både i personsjakta og i malmsjakta i det gamle gruveanlegget på Raudsand. Toven mener ordfører Rolf Jonas Hurlen (H) skaper falsk trygghet når han uttaler at folket i Raudsand-bygda kan sove trygt.
Les mer
Møre og Romsdal FrP er mot deponi på Raudsand i Nesset!

Møre og Romsdal FrP er mot deponi på Raudsand i Nesset!

  • 12.01.2018 11:18:00
LESERINNLEGG Viser til sak i Romsdals Budstikke med Else-May Botten og deponisaken på Raudsand, der ho forsøker å tegne et bilde av at Sylvi Listhaug sine uttalelser i valgkampen om saken, ikke var en realitet. Realiteten er at i valgkampen var Sylvi Listhaug Møre og Romsdal FrP sin førstekandidat og fremførte Møre og Romsdal FrP sitt syn i saken om deponi på Raudsand i Nesset.
Les mer
Natur og ungdom sier nei til deponi på Rausand

Natur og ungdom sier nei til deponi på Rausand

  • 12.01.2018 10:25:00
- Denne typen åpne gruver er svært risikable prosjekt. Det er stor fare for ras og jordskjelv som kan føre til utslipp av basisk avfall, som i verste fall kan havne i fjorden og i grunnvannet. Dette vil være katastrofalt for den marine næringa i området, sier Lucas Lyngstad, leder i Møre og Romsdal Natur og Ungdom i ei pressemelding.
Les mer
Norge må ha deponi for farlig avfall

Norge må ha deponi for farlig avfall

  • 10.01.2018 10:07:00
LESERINNLEGG fra klima- og miljøminister Vidar Helgesen. I mange år har Langøya utenfor Holmestrand dekket behovet for deponi for uorganisk farlig avfall i Norge. Nå er Langøya snart full, og vi må finne et nytt sted å lagre denne typen avfall.
Les mer
Staten førebur sal av eigedom på Raudsand – lover å rydde opp

Staten førebur sal av eigedom på Raudsand – lover å rydde opp

  • 10.01.2018 09:54:00
Departementet førebur sal av statleg eigedom på Raudsand. Statsråden lover opprydding, men ber Miljødirektoratet om utvida frist. Stortingsrepresentant Steinar Reiten (KrF) er oppteken av forholda på Raudsand i Nesset. Han stilte på tampen av 2017 spørsmål til nærings- og fiskeriministerminister Monica Mæland om miljøstatus for statens eigedom der, i samband med at det er aktuelt med avhending.
Les mer
Fakkeltog mot deponi

Fakkeltog mot deponi

  • 09.01.2018 09:22:00
Lørdag 20. januar arrangeres det dugnadskonsert og fakkeltog mot deponiplanene i Raudsand, Nesset. Arrangørene håper på godt oppmøte.
Les mer