nesset-einarengdal

Aktuelt – et giftfritt Molde

Organisasjonen «GIFTFRITT MOLDE» har som formål å stoppe planene for etablering av deponi for farlig uorganisk avfall på Raudsand. I tillegg er det planer om ytterligere utvidelser av dagens drift, det såkalte deponi 2, som også må stanses. Organisasjonen vil samtidig ha fokus på opprydding etter tidligere drift.Fakkeltog mot deponi

Fakkeltog mot deponi

Ill.bilde.FOTO: PH

Lørdag 20. januar arrangeres det dugnadskonsert og fakkeltog mot deponiplanene i Raudsand, Nesset. Initiativtakerne håper på godt oppmøte.

- Vi er mange som ikke liker tanken på at føre-var prinsippet gang på gang må vike mot andre og «sterkere» interesser!, skriver Hanne Iren Dahlen og Vanessa Hagen i en pressemelding. De viser til at det allerede er over 1000 personer som har skrevet under på underskriftskampanjen mot deponiet.

- Nå ønsker vi å samle alle til dugnadskonsert og et kraftig NEI til forringelse av vår vakre natur.

Arrangementet foregår i Sellanrå grendahus i Tingvoll sentrum. Arrangørene gjør det klart at målet er å samle folk fra alle kommunene som kommer til å bli berørt av et eventuelt deponi.

- Vi må vise oss frem og si ifra at vi som lokalbefolkning ikke finner oss i dette uten kamp!

Styreleder i «Jeg velger meg et giftfritt Nesset», Kristin Sørheim, vil holde appell, og andre vil også bidra. Det blir musikk ved blant andre Øystein Sandbukt og John Kinn.

Etter markeringen i Sellanrå fortsetter arrangementet med det fakkeltog ned til Gunnars plass ved Tingvoll fjordhotell, hvor ordfører Milly Bente Nørset avslutter med sluttappell.

- Vel møtt, vær med og vis at vi bryr oss om naturen, miljøet og omdømmet vårt, avslutter Dahlen og Hagen.

Kilde: driva.no 09.01.18

Share